FAP feltöltés

FAP feltöltés, FAP adalék

részecskeszűrő tisztításSokan nincsenek tisztában azzal, hogy az autójuk FAP adaléktartállyal van felszerelve. A legtöbbször csak akkor szembesül a tulajdonos ezzel a ténnyel, ha az autó kiírja, hogy elfogyott a FAP adalék vagy akkor, ha eltömődött a részecskeszűrő. 

Mi a jó fenének van az autómba FAP tartály? 

részecskeszűrő tisztításEzt sokszor halljuk. Persze mint majdnem mindennek, ennek is megvan a logikus magyarázata.

A FAP adaléknak az a funkciója, hogy tovább tartsa tisztán a részecskeszűrőt. Ezt úgy kivitelezi, hogy a segítségével már 400 fokon elkezdődik az automatikus kiégetés, míg a FAP tartály nélküli autóknál csak 600 fokon. 

És hogy vígasztaljalak: ha többet jársz a városban és ülsz a dugóban – közben mindenki édesanyját szidva-, akkor jobb neked a FAP tartályos autó. 

Miért nem tudtam erről? 

részecskeszűrő tisztításHa nem tudtad, akkor azt javaslom, váltsd le az autószerelődet! Ugyanis illene elmagyaráznia a kedves Ügyfélnek erről pár dolgot. 

Ilyen pl. az is, hogy ha FAP tartályos autóval jársz, akkor igyekezz mindig teletankolni az autódat. Ugyanis a FAP adalék úgy működik, hogy minden tankoláskor ugyanolyan mennyiség megy az üzemanyagodba. A FAP adalék árát aranyba mérik, ezért nem mindegy, hogy 5000 Ft-os tankolásokra megy el a FAP adalék, vagy egy teli tankra. 

Ha mindig teli tankolod az autódat, akkor 1 liter adalékkal kb. 40.000 km-ert tudsz elmenni. Ha van kedved hozzá, számold ki, hogy akkor az 5000 Ft-os tankolások mennyivel károsítanak meg téged. 

Ezen felül a kötelező (és aktuális) szervizeknél illik az autószerelőknek megnézni a FAP adalék szintjét is. Ha időben szólnak neked, hogy hamarosan fel kell tölteni, akkor sok esetleges költségtől kímélnek meg téged. 

Ha kifogyott a FAP adalékod és ezt nem veszed észre időben (pl. nem jelez a check lámpa a műszerfalon, vagy nem vetted komolyan a visszajelzést), akkor viszonylag elég gyorsan el fog tömődni a részecskeszűrőd is. Ebben az esetben valószínűleg megspórolhattál volna magadnak egy részecskeszűrő tisztítást. 

FAP feltöltés

Az Én autómban van FAP tartály? 

részecskeszűrő tisztításMáris mondom, hogy milyen autókban van:

Citroen, Peugeot, Fiat, Ford, Mazda, Mitsubitshi, Mini, Seat Volvo, +2004 utáni Volkswagen

Ha ilyen típusú autód van, akkor 99%-ban van benne FAP adaléktartály is. Nagyon ritka az olyan modell, amiben nincs. 

Ajjajjjajjjajjjjjj! Van az autómban FAP tartály! Mennyibe fog ez nekem kerülni? 

részecskeszűrő tisztításCsak semmi pánik! Nyugodj meg!

Ez úgy néz ki, hogy a FAP tartály feltöltésének munkadíja nettó 15.000 Ft. Ez tartalmazza a feltöltést és a diagnosztikát is (mert igen, bizony külön diagnosztikát igényel).

Az adalékanyag ára 15.000 Ft+ áfa/ liter.

Tudom, tudom….a szervizben azt mondták neked, hogy 35.000 Ft/ liter. OTT! DE NEM NÁLUNK! 

Hogyan tudjuk ennyiért adni? Most megint rámjött az őszinteségi roham:

Az van, hogy mi nem keresünk rajta semmit. Mondom, semmit! Azaz 0 Ft-ot! 

Nekünk azért éri így meg, mert nekünk fizetsz 15.000 Ft munkadíjat és nem másnak, ráadásul biztosak vagyunk abban, hogy tök jó fejnek tartasz majd minket és ha részecskeszűrő problémád van, akkor is megkeresel majd. 

Tudom, tudom….van még egy kérdésed vagy inkább kettő?

1.Az egyik kérdésed az, hogy hány literes a FAP tartályod?

Ok, gondoltam. Az van, hogy a FAP tartályok űrtartalma eltérő, 2 literestől a 4 literesig.

Semmi kedvem turkálni a pénztárcádba, ezért ha azt mondod, neked most anyagilag csak 1 liter fél bele, akkor annyit öntünk bele. 

Ha azt mondod, töltsük fel teljesen, akkor ki fogjuk számolni, hogy mennyi ment bele és neked azt kell kifizetned, amit a valóságban bele öntöttünk. 

2. Előfordul, hogy valaki azt a kérdést teszi fel, hogy elvihet-e tőlünk FAP adalékanyagot. A válaszunk egyértelműen NEM! Nem adunk el FAP adalékanyagot. Ez csak akkor kerül ennyibe, ha mi töltjük fel. Ennek okát, fentebb leírtam. 

Mivel a FAP adalékanyagon nem keresünk egy forintot sem (és még Teréz Anya útjára sem léptünk), ezért valami hasznot azért mi is remélünk. Bocsi. 

FAP feltöltés egy napon belül! 

részecskeszűrő tisztításA FAP feltöltést nincs értelme sokáig halogatni, mert az üres tartály következménye a részecskeszűrő eldugulásához vezethet! 

Így azt javasoljuk, hogy hívj fel minket vagy írj nekünk, mi pedig nézünk neked egy közeli időpontot és megoldjuk a FAP feltöltést. 

A FAP feltöltés kb. 2 órás munka. Kényelmes ügyfélvárónkban akár meg is várhatod. 

FAP feltöltés és ha már ott vagyok…..

Ha már eljöttél hozzánk, természetesen megnézzük a részecskeszűrőd állapotát is, és ezért nem fogunk egy fillért sem felszámítani neked! 

Ha megelőzésképpen szereted a részecskeszűrődet kitisztíttatni, erre is van lehetőség. A részecskeszűrő tisztítás árakról itt tudsz tájékozódni: Részecskeszűrő tisztítás árak

Várjuk a hívásod!