Részecskeszűrő kiiktatás

Részecskeszűrő kiiktatás

részecskeszűrő tisztításA részecskeszűrő kiiktatása a valóságban létezik, azonban mi inkább lebeszélnénk róla. 

Ennek több oka is van:

  1. A műszaki vizsgán érhet kellemetlen meglepetés.
  2. Ha külföldön is közlekedsz az autóval, egy sima közúti ellenőrzésnél is nézik és súlyos bírságra számíthatsz! 
  3. Környezetvédelmi szempontból nem korrekt, ugyanis minden kormot a levegőbe puffogsz!

Bár több computeres cég nagyszerűen profitál a részecskeszűrő, katalizátor kiiktatásából, tudnod kell, hogy amikor leszedik a rendszámodat, akkor Ők „mossák kezeiket”, azt is letagadják, hogy valaha láttak. Tehát jól gondold meg, mit csinálsz! Pusztán csak azért, mert részecskeszűrő nélkül egyszerűbb az élet és egy hibalehetőséggel kevesebb van az autóban, nem érdemes ilyenben gondolkodnod. 

Van olyan, hogy „muszáj” lekapcsolni a részecskeszűrőt

részecskeszűrő tisztításIlyen eset az, amikor olyan műszaki hibája van az autónak, amely miatt a részecskeszűrő károsodhat. Amíg a hibafeltárás és hibajavítás folyamatban van, addig jobb, ha lekapcsoljuk a részecskeszűrőt, mielőtt tönkremegy a többszázezer forintos alkatrész.

részecskeszűrő kiiktatás

Akkor a részecskeszűrő kiiktatása kivitelezhetetlen?

részecskeszűrő tisztításMi nem tudunk azzal az információval semmit kezdeni, hogy az autód hibafeltárás vagy javítás alatt van, mert mi más autószerelési munkát nem végzünk, kifejezetten részecskeszűrőkkel és katalizátorokkal foglalkozunk. 

Nyilván segíteni szeretnénk neked, ezért ha kéred, lekapcsoljuk a részecskeszűrődet, de ennek van egy feltétele:

Alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy ezt Te kérted tőlünk és a Te felelősséged, hogy visszakapcsoltasd. Nem kötelezünk arra, hogy velünk kapcsoltasd vissza a részecskeszűrőt (mert mi van, ha nem tetszik a pofánk?), de a nyilatkozat nélkül nem segítünk ebben. 

Mennyibe kerül a részecskeszűrő kiiktatás?

részecskeszűrő tisztítás

Meg tudod nézni, hogy a Te autód részecskeszűrő szerelése mennyibe kerül, mégpedig itt: Szerelés árak

A kompjúteres munkát nem mi végezzük ebben az esetben, de van egy megbízható cég, akivel kapcsolatban állunk és elvisszük hozzá az autódat. Ők 40.000 Ft-ért vállalják a Bosch rendszerű autókat, minden más rendszert 60.000 Ft-ért. Ők egyébként profi módon vállalják a hibafeltárási komputeres munkát is. 

Abban az esetben ne keress meg minket részecskeszűrő kiiktatással kapcsolatban, ha 

részecskeszűrő tisztításHa a részecskeszűrőd egyébként nem törött, nem vagy kénytelen többszázezer forintos költségbe verni magad, a részecskeszűrőd tisztítható, pusztán csak lusta vagy időközönként foglalkozni vele és az autód egyébként rendben van.

Hogy miért? Mert a szándékos környezetszennyezésben nem vagyunk partnerek még pénzért sem! 

Még valamit tudnod kell….

részecskeszűrőAmennyiben úgy döntesz, hogy eladásra kínálod az autódat úgy, hogy le van kapcsolva a részecskeszűrő, mindenképpen írd bele az adásvételi szerződésbe, hogy az új tulajdonos tudjon róla. Ha tud róla, akkor már az Ő felelőssége lesz a visszakapcsolás is és ezzel sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad. 

Várjuk a hívásod!